No kā jāizvairās, ja esi stāvoklī

Gaidīt bērniņu nenozīmē “ēst pa diviem” – šis nav attaisnojums ēst divreiz vairāk saldumu vai fri kartupeļu. Pareizāk būtu teikt, ka tavā uzturā jābūt vairāk vitamīniem un minerālvielām.
Esi piesardzīga – bieži mazgā rokas, ievēro produktu derīguma termiņus, glabā gatavos produktus atsevišķi no jēlajiem, uzturā lieto pareizi termiski apstrādātu gaļu, olas un zivis.
Lietojot sadzīves ķīmiju, izmanto cimdus un aizsargmasku, mazgā rokas pēc saskares ar dzīvniekiem. Ja mājās ir kaķis, tā kasti tīri ar cimdiem.
Uzturā izvairies no:
- produktiem, kas rada lieko svaru – saldumiem, cukura un taukainiem ēdieniem;
- jēliem jūras produktiem, jo tie ātri bojājās un tu riskē saindēties. Ja ēd suši, izvēlies veģetāros vai tos, kuru sastāvā ir termiski apstrādāta zivs vai gaļa;
- ēdieniem, kuru sastāvā ir jēlas olas;
- termiski vāji apstrādātiem ēdieniem (jēla steika, tartara utml.);
- mīkstajiem sieriem (brie, camambert) – tie nav termiski apstrādāti un tu riskē saslimt ar listerozi, kas ir bīstama grūtniecēm, labāk izvēlies cietos sierus, kas ir termiski apstrādāti;
- produktiem, kas satur pārāk daudz A vitamīna, piemēram, aknas;
- kofeīnu saturošiem dzērieniem (to satur arī enerģijas dzērieni un pat dažas tējas);
- diētām un badošanās;
- ātrās ēdināšanas maltītēm (junk food) un citiem neveselīgiem našķiem;
- ceptiem, panētiem ēdieniem;
- pusfabrikātiem;
- gāzētiem saldinātiem dzērieniem. It īpaši izvairies no tonika un līdzīgiem dzērieniem, kas satur hinīnu;
- marinētus produktus, jo tajos ir daudz sāls, etiķa esence un veikalos pirktajos var būt pievienotas krāsvielas;
- ierobežo sāls patēriņu.